Taxatie woning (gevalideerd)

Wij kunnen snel en vakkundig een woning taxatie voor u uitvoeren. Indien gewenst kan een taxatierapport binnen 24 uur aangeleverd worden.

Om de waarde van de woning vast te stellen letten wij op de actuele marktsituatie, bouwkundige constructie, staat van onderhoud, materiaalgebruik, indeling, voorzieningen, vloer- en grondoppervlak, ligging en directe omgeving, juridische zaken die op het perceel kunnen rusten, bestemmingsplan en eventuele aanwezigheid van bodemverontreiniging of asbest.

Er zijn vele redenen om een woning te taxeren:
• hypotheekaanvraag
• verkoopbeslissing
• aankoopbeslissing
• scheiding
• verbouwing

Taxatie met of zonder validatie
Bij een aanvraag in het kader van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zal een gevalideerd taxatierapport moeten worden opgesteld. Dit houdt in dat het taxatierapport door een onafhankelijk en door een Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) erkend instituut moet worden goedgekeurd. Struijk Makelaar & Taxateur kan uw taxatierapport laten valideren door een erkend instituut zoals het NWWI of TVI.

Het kan voorkomen dat een bank een gevalideerd rapport verlangt zelfs als er geen NHG wordt aangevraagd. Informeer daarom altijd bij uw bank of tussenpersoon of een taxatie met validatie noodzakelijk is. Ook bij taxatierapporten welke niet gevalideerd zijn, garanderen wij een kwalitatief hoogwaardige en uitgebreide rapportage.

Taxatie of waardeverklaring
Een taxatie en een waardeverklaring worden nogal eens met elkaar verward. Vóór u opdracht geeft tot een taxatie, is het belangrijk om na te gaan of dit ook daadwerkelijk voor u noodzakelijk is. In sommige gevallen volstaat een schriftelijke waardeverklaring.

WOZ waarde te hoog?
U kunt er wat tegen doen. Lees verder

OFFERTE AANVRAGEN

Wij werken in de omgeving Breda, Roosendaal, Tilburg, Den Bosch, Gorinchem, Waalwijk, Dordrecht, Eindhoven. Voor meer informatie zie werkgebieden.

woning, taxeren, waarde, hypotheek, oversluiting, NHG, NWWI